Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مبارکه، صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی در سال ۱۳۹۶ توسط سازمان بسیج تشکیل شد و تمامی پایگاه بسیج ملزم شدند برای اشتغال‌زایی و توسعه کارگاه‌ها و شغل‌ها این صندوق‌ها را تشکیل داده و عضوگیری کنند.

در این بین شهرستان مبارکه توانست ۵۶ صندوق اشتغال‌زا ایجاد کند و عنوان برترین صندوق قرض‌الحسنه اشتغال‌زا در سطح استان اصفهان را به خود اختصاص دهد، از همین رو به سراغ اصغر رحیمی، تسهیلگر صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی و مردم یاری شهرستان مبارکه رفتیم تا در مورد این صندوق‌ها اطلاعاتی بیشتر کسب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

                                                                                             

ایجاد ۵۶ صندوق‌های مردم یاری و اشتغال‌زایی در شهرستان مبارکه

اصغر رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مبارکه، اظهار کرد: صندوق‌های مردم یاری و اشتغال‌زایی با هدف مشارکت مردم و اشتغال‌زایی از آذرماه سال ۱۳۹۶ آغاز به کارکرد و تاکنون ۵۶ صندوق در شهرستان مبارکه ایجاد شده است که هر صندوق دارای ۵۷۱ گروه است.

تسهیلگر صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی شهرستان مبارکه، در ادامه افزود: از خصوصیات صندوق‌ها می‌توان به مسجد محور بودن آن‌ها اشاره کرد، چون کارکرد مساجد، آباد کردن دنیا و آخرت مردم است.

جلسه اعضای هیأت مدیره صندوق قرض‌الحسنه در پایگاه بسیج شهدای دیزیچه

 

وی با بیان اینکه صندوق‌ها به‌ صورت گروهی عضوگیری می‌کنند، خاطرنشان کرد: در هر خانواده یک نفر سرگروه می‌شود و بین ۱۰ تا ۲۰ نفر از اعضای خانواده و اقوام می‌توانند زیرمجموعه تشکیل دهند و هر کدام از اعضا به‌ صورت ماهانه ۱۰۰ الی ۵۰۰ هزار ریال را برای مدت ۵ ماه اندوخته می‌کنند و بعد از این مدت وام‌دهی صندوق آغاز می‌شود.

رحیمی در ادامه با اشاره به شرایط وام‌دهی در این صندوق، افزود: برای پرداخت وام هر گروه یک نفر از اعضای خود را برای دریافت معرفی می‌کند و مبلغ وام ۵ تا ۱۰ برابر مبلغ جمع‌آوری‌ شده است و وام پرداختی بدون کارمزد و ضامن است.

تسهیلگر صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی شهرستان مبارکه با اشاره به جزئیات برگزاری جلسات ماهانه این صندوق در مساجد، عنوان کرد: این وام‌ها در مساجد پرداخت می‌شود و اعضا یک‌بار در ماه در مساجد جلسه دارند در جلسات ماهانه مبالغ پرداخت و گزارش‌ها مربوط در مسجد مطرح می‌شود.

جلسه اعضای صندوق قرض‌الحسنه قبل از شیوع ویروس کرونا 

 

پرداخت ۵۵ میلیارد ریال اعتبار به افراد صندوق برای ایجاد و توسعه اشتغال

وی ضمن اشاره به تعداد اعضای صندوق‌ها گفت: تاکنون بیش از ۸۵۰ نفر عضو این صندوق‌ها هستند و ۲ هزار و ۷۰۰ فقره وام با مبلغ کل ۵۵ میلیارد ریال به اعضای نیازمند برای کارگشایی و اشتغال‌زایی پرداخت‌ شده است و سقف وام‌دهی در سال اول ۳۰ میلیون ریال و در سال دوم و سوم هر کدام ۴۰ و ۵۰ میلیون ریال است.

رحیمی در پایان افزود: سه نفر از اعضای هیأت امنای این صندوق به‌ عنوان حسابدار، بازرس صندوق و مسؤول صندوق معرفی می‌شوند و دریافت وام و برداشت آن از حساب مشترک در قرض‌الحسنه محل یا بانک قرض‌الحسنه مهر ایرانیان منوط به امضای این سه نفر است.

خانمی که کارگاه تولیدی لباس را با ۱۰ میلیون تومان زنده کرد

نسرین زمانی مسؤول یک کارگاه تولیدی در مبارکه، در خصوص نحوه استفاده از اعتبار این صندوق‌ها به به خبرنگار فارس در این شهرستان، گفت: تسهیلگر سابق صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زا شهرستان مبارکه در جلسه‌ای که با بسیجیان داشت این صندوق قرض‌الحسنه را معرفی کرد و از ویژگی‌ها و شرایط پرداخت وام آن گفت.

مسؤول این کارگاه در ادامه گفت: بعد از معرفی صندوق با خانواده و اقوام در این صندوق قرض‌الحسنه ثبت‌نام کردیم و گروه ما ۱۰ نفر بود که به‌ صورت ماهیانه ۵۰ هزار تومان به صندوق پرداخت می‌کردیم.

وی ادامه داد: گروه‌ها را به‌ صورت ماهانه در مسجد محل جلسه برگزار می‌کردیم و پول‌ها را در همان جلسه پرداخت می‌کردیم و در این جلسات وام‌دهی هم انجام می‌شود.

زمانی گفت: من و ۲۰ خانم دیگر یک کارگاه تولیدی لباس را داریم که با تأمین مواد اولیه به مشکل خورده بودیم که با معرفی و ثبت‌نام در این صندوق‌ها توانستیم با دریافت وام ۱۰ میلیون تومانی توانستیم این مواد اولیه را تهیه کنیم.

نسرین زمانی یکی از تولیدکنندگانی بود که توانست با کمک این وام‌های قرض‌الحسنه، کارگاه خیاطی خود را توسعه دهد و مواد اولیه موردنیاز خود را خریداری کند.

انتهای پیام/۶۳۱۱۰/ر۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصغر رحیمی مبارکه وام های اشتغال زا صندوق های قرض الحسنه اشتغال زایی صندوق قرض الحسنه شهرستان مبارکه اشتغال زایی صندوق ها ۵۶ صندوق وام دهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۵۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق

علی عاشوری در نشستی خبری با بیان اینکه سال ۱۳۹۵ با تصویب بانک مرکزی فعالیت صندوق امداد ولایت آغاز شد، گفت: از سال ۱۳۹۶ کار صندوق آغاز شد و درحال حاضر ۳۴ شعبه فعال در ۳۱ استان به صورت مستقل خدمات ارائه می‌دهند و در دفاتر کمیته امداد نیز یکی از همکاران به عنوان عامل صندوق خدمات تسهیلات پرداخت و سایر خدمات را به سپرده‌گذاران ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: قرض الحسنه در جامعه ما مظلوم واقع شده و اگر فعالیت قرض الحسنه که سفارش دین ماست، پیاده سازی شود بسیاری از مشکلاتی که اکنون در سیستم بانکی کشور مردم با آن دست به گریبان هستند از طریق همین موضوع رفع خواهد شد. ما سعی کردیم در کنار اینکه به عنوان مجموعه خدمات مالی و بانکی فعالیت می‌کنیم، مروج قرض الحسنه باشیم و در بسط و گسترش فرهنگ‌سازی آن نقش داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در مجموعه ما باتوجه به اینکه خدمت ما صد درصد خدمت قرض‌الحسنه است و جامعه هدف، جامعه هدف خاصی است سعی شده تسهیلات بیشتر ارائه کنیم و نگاه بیشتر حمایتی است، بر همین مبنا کمیته امداد حمایت‌هایی انجام می‌دهد.

عدم دریافت جریمه کارمزد و تاخیر دیرکرد اقساط در صندوق امداد ولایت

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت با اشاره به اینکه تسهیلات صندوق مطابق روال سنوات قبل تا ۱۰ میلیون تومان هیچ‌گونه کارمزدی اخذ نمی‌شود، گفت: برای تسهیلات بالای ۱۰ میلیون تومان ۳ درصد، یکبار به عنوان کارمزد دریافت می‌کنیم. اگر حمایت‌های کمیته امداد نبود شاید ارائه این خدمت به راحتی امکان پذیر نبود. همچنین عدم دریافت جریمه کارمزد و تاخیر دیرکرد اقساط همچنان در سیستم ما جاری است و ما هیچگونه جریمه‌ای از بابت دیرکرد اقساط دریافت نمی‌کنیم.

عاشوری در بخش دیگری از سخنان خود به سیستم شبکه شتاب صندوق اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه طبق ضابطه بانک مرکزی صندوق‌ها نمی‌توانند سوییچ مستقل داشته باشند، ما همچنان از یکی از سوییچ‌های بانک‌های رسمی کشور استفاده و تلاش می‌کنیم بتوانیم به عنوان مجموعه بزرگ قرض الحسنه در کشور، در صورت مساعدت بانک مرکزی سوییچ مستقل داشته باشیم.

سپرده‌گذاری ۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت 

وی در ادامه باتوجه به توسعه خدمات امداد و تغییر و تحول جامعه هدف امداد، توضیح داد: در سیاست‌های امداد، نگهداشت مددجو را نداریم و مددجو باید در چرخه حمایتی قرار گیرد و یا از تسهیلات قرض الحسنه استفاده و خودکفا شود و از چرخه حمایت خارج شود.

وی اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲، در میزان سپرده‌گذاران افزایش داشتیم و در حال حاضر در مجموع حدود ۱۰ میلیون نفر به عنوان سپرده‌گذار در صندوق حساب دارند و از خدمات صندوق استفاده می‌کنند.

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت یادآور شد: باتوجه به اینکه بزرگترین صندوق قرض‌الحسنه را در کشور داریم و علاوه بر اینکه شعبات در کل کشور خدمات را ارائه می‌دهند همچنان این استقبال در موضوع خدمات صندوق وجود دارد، علاوه بر اینکه خدمات را به صورت حضوری به جامعه هدف ارائه می‌دهیم، یکی از سیاست‌های ما این است که بتوانیم خدمات الکترونیکی را توسعه دهیم. امید است در سال جاری بتوانیم خدمات جدیدی اضافه کنیم.

عاشوری، یکی از کار‌هایی که در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت انجام می‌شود را ارسال پیامک برای مشتریان عنوان کرد و گفت: پیامک‌هایی که برای مشتریان ارسال می‌شود از طریق سرشماره شماره تلفن مجموعه صورت می‌گیرد و این عاملی شده بود که گاهی از اعتماد مردم سواستفاده می‌کردند که راهکاری دارد، باتوجه به طیف بزرگ مشتریان و باتوجه به تلاش همکاران این کار انجام شد و اکنون همه پیامک‌ها از طریق سرشماری sqev ارسال می‌شود. همچنین در راستای ترویج فرهنگ قرض الحسنه علاوه بر برپایی همایش‌ها، در نمایشگاه‌های بانکداری هم شرکت خواهیم کرد.

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت به ارائه عملکرد سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: در حوزه دریافت تضامین، تسهیلگری صورت گرفت و خوشبختانه سال گذشته درصد معوقات به زیر یک درصد کاهش پیدا کرد، به‌گونه‌ای که در پایان سال گذشته میزان معوقات به ۰/۰۸ درصد کاهش یافت.

پرداخت تسهیلات به ۲۷۰ هزار تن در سال گذشته

عاشوری ادامه داد: طبق بودجه سال ۱۴۰۲ باید ۴۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌کردیم که با تلاش صورت گرفته، با افزایش منابع حدود هزار میلیارد تومانی مواجه بودیم و همین عامل باعث شد بتوانیم بیشتر از سقف تعهد در سال گذشته تهسلات پرداخت کنیم.

وی میزان کل تسهیلات پرداخت شده در سال گذشته را حدود ۵۳۰۰ میلیارد تومان به تعداد ۲۷۰ هزار فقره اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان پرداخت تسهیلات در حوزه تسهیلات کارگشایی بوده است که حوزه‌های درمانی و جهیزیه و سایر امورات کارگشایی در این طبقه بندی قرار می‌گیرد. بیشترین میزان پرداخت تسهیلات ۳۷۵۶ میلیارد تومان به تعداد ۲۱۵ هزار و ۸۰۶ فقره در سرفصل تسهیلات کارگشایی پرداخت شد و رتبه دوم تسهیلات مربوط به تسهیلات اشتغال است.

عاشوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از ابتدای فعالیت صندوق تا سال گذشته کل تسهیلات پرداخت شده بالغ بر ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به تعداد دو میلیون و ۲۵۰ هزار فقره است. همچنان بیشترین میزان تسهیلات پرداخت شده در حوزه کارگشایی با ۱۳ هزار و ۳۳۸ میلیارد تومان به تعداد یک میلیون و ۸۰۶ هزار فقره است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • محرومیت‌زدایی امیدبخش بسیج سازندگی در کردستان + فیلم
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • مینی پالایشگاه دهدشت اشتغال زایی مستقیم ۳٠٠ نفر را محقق می کند
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۱۰ میلیون تومانی به مددجویان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه
  • پرداخت ۱۰۶ میلیارد تسهیلات به مددجویان کمیته امداد
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق